Főoldal arrow Játszóház
MagyarRomana
Főoldal
A Múzeum
Tarisznyás Márton munkássága
Állandó kiállítások
Rendezvények, időszakos kiállítások
Vízzel Hajtott Szerkezetek Múzeuma - NEM LÁTOGATHATÓ!
Gyűjteményeink
Régészet
Néprajz
Levéltár
Játszóház
A 100 éves város
Múzeumi blog
Együttműködő intézmények, partnerek
Kapcsolatok
Tarisznyás-díj
Letöltések
Vendégkönyv
Közérdekű információk, sajtóhírek
Hasznos tudnivalók
Cím:
Rákóczi Ferenc utca 1. szám
Gyergyószentmiklós 535500
Hargita megye, Románia
Tel./Fax: 0266-365.229
e-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

Nyári órarend (máj. 1. - okt. 1.):
Hétfő: zárva
Kedd-péntek: 9-17 óra
Szombat-vasárnap: 10-17 óra

Téli órarend (okt. 2. - ápr. 30.):
Hétfő: zárva
Kedd-péntek: 9-17 óra
Hétvégén: csak előzetes bejelentkezéssel.

Jegyek ára:
5 RON - felnőtteknek
3 RON - diákoknak
4 RON - nyugdjasoknak és
csoportoknak (min. 15 fő)
Óvodásoknak ingyenes. 

Idegenvezetés:
15 RON


Játszóház
Játszóház: karácsonyi akció a nélkülöző gyerekekért Nyomtatás E-mail
2010. december 17. péntek 12:07
A gyergyószentmiklósi Caritas egy féléves projekt keretében, együttműködve a Portéka Egyesülettel, partnerségben a Pro Terra Alapítvánnyal, a Tarisznyás Márton Múzeummal, valamint Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkörmányzatával közös akciót szervez  gyergyói gyerekekért.

A karácsonyi készülődés alatt a célunk az, hogy minél több gyereket és felnőttet bevonjunk a kézműves foglalkozásokba, az elkészült termékeket négy nap alatt értékesítsük, majd a befolyt összegből ajándékokat vásároljunk azon gyerekek számára, akiknek az idén nem tud eljönni az angyal.

Felkérünk Minden kedves ismerőst, barátot és segíteni szándékozó személyt, hogy vegyen részt és támogassa a projektet azzal, hogy a főtéri Caritas logóval ellátott faházikóban megvásárol egy díszecskét, 5o bani, 1 lej, vagy 2 lej értékben.

(A program péntektől keddig tart, naponta 1o-15 óra között!)

A szeretet ünnepéhez közeledve, önmagunk számára is jót tesz, ha mosolyt csalunk egy kisgyerek arcára! 1 lej megér egy őszinte, szívből jövő mosolyt!
Bővebben...
 
Ünnepi Játszóház Nyomtatás E-mail
2009. december 07. hétfő 13:48
A Szent Miklós Napok alkalmával, december 4-én, a Portékával közösen rendezett Ünnepi Játszóház ismét nagy érdeklődésnek örvendett. A foglalkozásokon szalmafonás, csuhéfonás, kötélverés, korongozás, mézeskalácsdíszítés és egyéb érdekességek tömkelege várta a gyerekeket és felnőtteket. A Játszóházat a Communitas Alapítvány és az Eurotrans Alapítvány támogatta.
Bővebben...
 
Decemberi Játszóház Nyomtatás E-mail
2010. december 09. csütörtök 11:00
December folyamán két alkalommal lesz még játszóház, ahol  a karácsonyi díszek készítésére tevődik a hangsúly, a sok meglepetés mellett. Változatlanul péntekenként délután 16 órától várjuk a kicsiket tevékenykedni, a felnőtteket pedig önkéntesnek, mert elkel a segítség! 

Újdonság a játszóházban

November 6-tól elindult az iskolás osztályoknak létrehozott játszóház, melyre csoportosan lehet jelentkezni. Ezen tevékenységekért jelképes díjat kérünk, annak érdekében, hogy az anyagköltség és a pénteki immár megszokott tevékenységekre fel tudjunk készülni, be tudjuk vásárolni  a szükséges eszközöket.
A másfél hónap alatt nemcsak városunkból, hanem a környező falvakról is ellátogattak az iskolások. 
Bővebben...
 
Játszóház indulás! Nyomtatás E-mail
2009. november 18. szerda 11:08

A november 20-án, pénteken 15.00 órától tartott adventi készülődéssel indult a Játszóház újabb idénye. A Portéka Egyesület munkáját ezentúl a Pro Terra Alapítvány is segíti. Hetente egyszer lesznek foglalkozások, legközelebb pénteken, november 27-én, 16 órától. Mindenkit szeretettel várunk! Alább a november 20-án készült fotók láthatók. 

Bővebben...
 
Játszóház: hulladékszobrászat Nyomtatás E-mail
2010. november 16. kedd 11:11
November 18-án, csütörtökön délben 12.00 órai kezdettel az V-VIII. osztályos diákokat vártunk a múzeumba, ahol alkotásokat készítettünk egy hulladékszobrászati pályázatra. Olyan le nem bomló hulladékokból (palack, műanyag, üveg, papír, kupak, fém stb.) gazdálkodtunk, melyeket a résztvevők maguk hoztak el a foglalkozásra. A további alapanyagokat a Portéka Egyesület és a Pro Terra Alapítvány biztosította.

Bővebben...
 
Évadzáró Játszóház Nyomtatás E-mail
2009. június 03. szerda 14:53
Pénteken, június 5-ikén évadzáró Játszóházba invitálunk minden kedves érdeklődőt a Tarisznyás Márton Múzeumba, mely alkalomra ezúttal meglepetéssel készülnek a Portékások.
 
JÁTSZÓHÁZ - indul az évad! Nyomtatás E-mail
2010. november 02. kedd 10:51
Gyerekhangtól volt zajos pénteken, november 5-én a múzeum udvara, ugyanis népi játékokkal vette kezdetét a játszóház idei évada. Az őszi mondókák mellett szökőkötelezés, sántikálás, diótörés, egyensúlyozás és találóskérdések tették érdekessé az első találkozást. Ezt követően minden pénteken, délután 4 órától lesznek a foglalkozások, melyre minden gyereket és felnőttet szeretettel várunk!
Bővebben...
 
Játszóház - május 29., péntek Nyomtatás E-mail
2009. május 27. szerda 10:43
2009. május 29-én, pénteken, 16.00 órai kezdettel ismét Játszóház a Tarisznyás Márton Múzeumban, ahol ezúttal nemezelést oktatnak a Portéka Egyesület tagjai. Mindenkit szeretettel várunk!
 
Húsvéti Játszóház, rajzpályázat Nyomtatás E-mail
2010. április 07. szerda 16:51

jhapr10-081-1.jpgA Tarisznyás Márton Múzeum és a Portéka Egyesület idén is megszervezte a korábbi években a Húsvéti Nyuszifüles Pirostojás-Karavánként ismert Húsvéti Játszóházat, nagypénteken, április2-án 16.00 órai kezdettel. A gyerekek a múzeum udvarán elrejtett ajándékok keresésében vehettek részt, valamint volt cibereleves-kósotlásis. A fő foglalkozás természetesen a tojásírás, valamint a tojásfestés többféle módszerének kipróbálása volt.

Ugyanakkor rajzpályázatot is hirdettünk, melyre 14 éves korig jelentkezhettek a gyerekek. A pályázat témája a húsvéti locsolás volt, az 56 pályamunkát ajándékokkal, emléklappal jutalmaztuk.

 

Bővebben...
 
Játszóház - május 8., péntek Nyomtatás E-mail
2009. május 06. szerda 10:44
2009. május 8.-án, pénteken 16.00 órai kezdettel fűzfasíp-faragást tanulhat minden kedves érdeklődő a Portéka Egyesülettel együtt szervezett Játszóházunkban.
 
Tojásírás a múzeumban! Nyomtatás E-mail
2010. március 25. csütörtök 14:30

Szeretné nálunk megírni húsvéti pirostojásait?

Jöjjön el pénteken, március 26-án, 16.00 órától a Játszóházba, ahol ezt kellemes körülmények között, ingyenes foglalkozásunkon megteheti. Ha gyermeke van, nehogy otthon felejtse! (Ha pedig éppen te, a gyerek olvasod ezt a hírt, akkor viszont te próbáld meggyőzni a szüleidet, nagyszüleidet, testvéreidet, hogy elkísérjenek.) Minden eszközt biztosítunk, kivéve a főtt tojást, amit kérünk, hogy mindenki hozzon magával, annyit, ahányat meg szeretne írni.

Találkozzunk tehát pénteken! 

 

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 15 / 20
Keresés a weboldalon
A Múzeum fenntartója

Gyergyószentmiklós megyei jogú város Polgármesteri Hivatala

gheorgheni-cimer.png
Fő támogatónk

   

nka_logo_2012_rgb.jpg

 

  

 

 

 

     Gyergyószentmiklósi

          Közbirtokosság

  

 

A régészeti kutató ásatásokat támogatja:
Múzeumpedagógia

A múzeumpedagógiai foglalkozásainkat 2015-ben támogatta:

bga_kep_jpg.jpg

 

 

 

Tartalomkövetés
Copyright: Tarisznyás Márton Múzeum. Minden jog fenntartva! Host: 2Design