Megnyitottuk a Magyar Géniusz programon belül megvalósult Fölemelt fővel - Trianoni férfiak Gyergyóból c. időszaki kiállításunkat. 
A kiállítás két fontos közéleti személyiség, Vákár P. Arthur és fia, Vákár Tibor életútját és munkásságát ismerteti, akik személyes sikereiken túl Gyergyó hírnevét is öregbítették és hatással voltak fejlődésére, valamint az ő sorsuk prizmáján keresztül bemutatja azokat a politikai-társadalmi-szellemi változásokat, amelyek a 20. század első felét formálták, nem utolsó sorban tanúi lehetünk Gyergyószentmiklós polgárosodásának, várossá válásának is.
A kiállítás ünnepélyes megnyitójára 2023. június 4-én, a nemzeti összetartozás napján került sor az örmény katolikus templomban és a Tarisznyás Márton Múzeumban.
Az esemény programja a következők szerint alakult:
17.00 – Koszorúzásra került sor az örmény temetőben, Vákár P. Arthur sírjánál
17.30 – Ünnepi harangszóval kezdődött a kiállításmegnyitó az örmény templomban, ahol beszédet mondott Gál Hunor plébános, Csergő Tibor András, Gyergyószentmiklós polgármestere, Percze László konzul (Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa), Csapláros Andrea, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének elnöke, Dr. Almássy Kornél, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ igazgatója, Vákár Tibor, a Vákár-hagyaték örököseinek nevében. A házigazda Ferencz-Mátéfi Kriszta, a Tarisznyás Márton Múzeum igazgatója volt. Közreműködött a Bel Canto Kamarakórus. 
18.45 – A beszédeket követően a résztvevők átvonultak a múzeumba, ahol rendhagyó tárlatvezetésen vehettek részt.
A kiállítás 2024 végéig látogatható.
A kiállításmegnyitón készült fotókat Gál Bence készítette: